In stappen groeien naar Scrum met KATIS

In stappen groeien naar Scrum met KATIS

In de loop der jaren ondervindt Rudi van der Made steeds minder weerstand vanuit development teams bij het invoeren van Scrum. En dat terwijl de bedrijven die nu pas de transitie inzetten toch vaak niet de makkelijkste zijn zegt hij. Juist daar is de weerstand tot nu toe succesvol geweest, zou je kunnen zeggen. Dat Rudik toch minder weerstand ervaart, komt mede omdat zijn eigen insteek als Agile Coach in de loop der jaren veranderd is.

Hij hanteert niet langer de Big Bang aanpak als enige optie voor de teams, maar zoek met hen samen naar het juiste groeimodel vanuit hun vertrekpunt. In kleine behapbare stappen groeien naar Scrum. Het levert niet alleen minder weerstand op, maar ook sneller succes, is zijn ervaring. En Rudi is hierin zeker niet alleen, hij hoor vergelijkbare geluiden van andere Agile Coaches. Rudi noemt deze aanpak KATIS: the Kanban Approach To Introducing Scrum.

Lees hier Rudi’s hele artikel.