De toekomst is nu: is IT er klaar voor?

De toekomst is nu: is IT er klaar voor?

Toen Bob Janssen werd gevraagd om een trendbericht te schrijven voor 2016, bekroop hem een licht gevoel van onbehagen. Ieder jaar weer beschouwen we massaal de IT-ontwikkelingen van het afgelopen jaar en doen we voorspellingen voor het komende jaar. We kunnen wel blijven meedobberen op de trends en de voorspellingen van anderen, maar dan ontstaat het gevaar dat we ons in slaap laten sussen, aldus Bob. Alles blijft bij het oude, zolang we maar nieuwe technologieën aankopen en de juiste marketingstrategieën hanteren. Bob zou dit jaar echter iets gewaagders willen voorstellen. Namelijk om per 1 januari alles wat we denken te weten los te laten en onze visie op IT op een nieuwe manier in te vullen: toekomstbestendig.

De wereld is zichzelf opnieuw aan het uitvinden, vervolgd Bob. Technologie wordt exponentieel slimmer. Innovatieve start-ups herdefiniëren hele sectoren. Businessmodellen kantelen. Opt in or lose out! We moeten dichterbij onze klanten gaan zitten. Alles draait om personalisatie en nieuwe vormen van communicatie. De menselijke maat. Flexibiliteit. Lenigheid. SCRUM. De lijstjes zijn ieder jaar uitgebreider, omdat de technologie geen vaart mindert. Maar wat als de IT-afdeling helemaal geen tijd heeft voor noodzakelijke innovatie, vraagt Bob zich af. Wat als IT de hele dag bezig is met ‘keeping the lights on’ en verlamd is door de eigen erfenis van verouderde systemen en trage, handmatige processen? Is het tij dan nog wel te keren? Hij denkt van wel. Maar het moet wel nú gebeuren. De toekomst is nu.

Lees hier het hele artikel van Bob Janssen