Lieve klant, wij gaan voortaan agile werken

Lieve klant, wij gaan voortaan agile werken

Dit keer menen wij het echt. We hebben ons leven gebeterd. Wij gaan namelijk voortaan Agile werken. En Lean, dat ook. Het is heus niet een soort excuus om te vertellen dat we het vroeger niet altijd even goed hebben gedaan en dat we het nu wel goed doen. Wij weten ook wel dat we vroeger wel eens een paar steekjes lieten vallen. Dat we dan iets opleverden, wat precies volgens het functioneel ontwerp was gemaakt, maar wat totaal niet was wat jullie wilden. Daarbij waren wij natuurlijk vaak weer eens veel te laat, maar de veel te hoge factuur was altijd precies op tijd. Maar dat was vroeger. Nu werken we Agile en Lean.

We zijn hiervoor zelfs met het hele bedrijf op cursus geweest. Ook Tiny, de juffrouw van de kantine, want hoe zij koffiezette dat duurde veel te lang. Dat we op cursus zijn geweest is trouwens ook de reden dat ons voorstel een paar dagen te laat bij u is binnen gekomen. Maar dat zal niet meer gebeuren omdat we nu Lean en Agile werken. Of andersom, Agile en Lean dat mag ook, hebben we geleerd op de cursus. Het is maar hoe het de klant het beste uitkomt. Het belangrijkste was vooral dat we deze termen gingen gebruiken.

Lees hier de rest van het artikel van Jacob Spoelstra