Bang voor Docker, containers en DevOps?

Bang voor Docker, containers en DevOps?

Je bent niet alleen: de meeste CIO’s zien de meerwaarde ‘van die nieuwigheden’ niet in. Docker-containers mogen dan wel heel populair zijn bij ontwikkelaars, CIO’s en andere IT-leidinggevenden vinden ‘dat soort nieuwigheden’ maar niks. Ze zien de waarde er niet van in.

Containers zijn helemaal hip bij ontwikkelaars die de open source-software gebruiken om applicaties te bouwen, te testen en te draaien. Maar de technologie die door bedrijven als Docker en CoreOS worden aangeboden, staat niet op de radar van de CIO’s van de meeste Fortune 500-bedrijven. Dat betekent dus dat de technologie nog wel even heeft te gaan voordat het echt aanslaat bij de grote ondernemingen. Dat verandert alleen als CIO’s hun legacy omgevingen inruilen voor cloud-infrastructuur en hun IT-afdelingen moderniseren met agile- en DevOps-principes, zeggen experts.

Lees hier de rest van dit artikel.