DevOps antwoord op digitale disruptie

DevOps antwoord op digitale disruptie

DevOps is de manier voor traditionele organisaties om disruptie de baas te blijven. Dat stelt het trendrapport van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti. DevOps gaat uit van het principe dat ontwikkeling (Development) en beheer (Operations) van (digitale) producten en diensten samen optrekken.

Volgens Sogeti verschuift de economie van technology push naar customer pull, van leveren naar ontdekken, van langzame adoptiecurves naar razendsnelle marktintroducties, van oude naar nieuwe verdienmodellen en van het niet exact begrijpen wat men met de technologie aan moet naar ‘everybody gets it’.

DevOps mag dan niet erg sexy klinken, het is volgens Sogeti wel de meest holistische aanpak voor managementinnovatie. Het is het einde van het traditionele top-down management.

Lees hier het hele artikel.