Cloud en DevOps: acht stappen naar succes

Cloud en DevOps: acht stappen naar succes

Sommige ideeën zijn zo goed, dat ze decennia lang hun geldigheid behouden. Een prachtig voorbeeld daarvan vindt Rik Lammers daarvan John P. Kotters acht-stappen-aanpak voor organisatieverandering. Zijn methodiek – in 1996 gepubliceerd – is nog volop actueel. Vooral bij ingrijpende veranderingen in de IT, zoals de implementatie van Cloud en DevOps, bewijst Kotters aanpak zijn grote waarde schrijft Rik.

Het is overduidelijk vervolgt Rik dat toepassing van cloud en DevOps enorme voordelen met zich mee kan brengen, onder meer met betrekking tot kostenbesparingen, wendbaarheid en kwaliteit. De uitdaging zit hem echter in de implementatie. Dat komt omdat deze nieuwe technologie ‘disruptief’ is, aldus Rik. Zij kan niet worden ingevoerd als er niet allerlei zaken in de organisatie en in de werkprocessen verschuiven. En dat is precies waar volgens hem de schoen wringt, want over het algemeen zijn wij mensen niet zo heel gek op veranderingen.

Lees hier het hele artikel van Rik.