Spreken is zilver, zwijgen is goud

Spreken is zilver, zwijgen is goud

Allerlei moderne methoden zoals co-creatie en scrum staan of vallen met het vermogen om goed te luisteren. Het merkwaardige is dat we juist veel met spreken bezig zijn. Waar zwijgen van essentieel belang is als je effectief wilt zijn in je werk. Niet voor niets luidt een bekend oud spreekwoord: spreken is zilver, zwijgen is goud.

Het lijkt of je het tegenwoordig niet meer zoveel hoort als vroeger. Komt dat doordat we leven in een tijd dat er veel(al) gezonden wordt? We vertellen maar al te graag wie we zijn en wat we doen. Alsook waar we voor staan en waarom we handelen zoals we handelen (verdedigen). Recent heb ik mogen ervaren waarom luisteren zo belangrijk is. Dat deed mij beseffen dat goud belangrijker vinden dan zilver soms echt nodig is. En eigenlijk past dat ook wel bij mij.

Lees hier het hele artikel.