Disruptie door de gevestigde orde

Disruptie door de gevestigde orde

De digitale ontwikkelingen denderen maar door. Met de komst van de cloud lijkt het volgens Gijs in ‘t Veld wel alsof alles ook ineens sneller gaat. De ondergang van traditionele business modellen is onvermijdelijk schrijft hij. De directies van vele gevestigde bedrijven kijken als konijntjes in de koplampen van de aanstormende concurrenten.

In tegenstelling tot wat je geneigd bent te denken, zouden de gevestigde bedrijven wel degelijk in staat moeten zijn om tegenwicht te bieden aan start-ups, aldus Gijs. Maar dan moet er wel het één en ander gebeuren, zowel op het vlak van technologie als cultuur.

Een eerste belangrijk veranderpunt is de omslag naar een Agile-organisatie, die in staat is om doelgericht en snel oplossingen te creëren waar klanten op wachten (zonder dat ze zich daar altijd van bewust zijn). Het is, zo benadrukt Gijs, niet nodig om zaken al helemaal doorgedacht te hebben alvorens je ergens aan begint. Probeer het in een lab, probeert het uit op één of twee locaties. Zorg dat je DevOps implementeert en zit bovenop de experimenten en de waardevolle data die ze opleveren. Stuur continu bij. De caissière is in het geval AH onderdeel van je DevOps team.

Lees hier het hele artikel van Gijs