Hoe Agile is jouw strategie?

Hoe Agile is jouw strategie?

Hoe wendbaarder worden tot in de haarvaten van je organisatie. Als de omstandigheden sneller veranderen, moeten organisaties sneller mee veranderen schrijft Sjors van Leeuwen. Bedrijven die dat nalaten zijn gedoemd te verdwijnen zegt hij. Zo eenvoudig is het. Was de gemiddelde levenscyclus van een bedrijf in 1955 nog 45 jaar, tegenwoordig bedraagt die slechts vijftien jaar. Trendwatchers verwachten dat een groot deel van de bedrijven in de Fortune 500 over tien jaar niet meer bestaat.

Veranderingen dienen zich voortdurend aan en bedrijven moeten daar dagelijks een antwoord op zien te vinden. Hoe kun je dat voorkomen? Hoe wordt je meer ‘agile’? De ‘lesson learned’ en de meest recente inzichten zijn te vatten in vier onderwerpen die elk een kern-deel zijn van het boek ‘Hoe Agile is jouw strategie’ dat Sjors schreef.

Lees hier de vier onderwerpen.