Softwaretester automatiseert eigen baan weg

Softwaretester automatiseert eigen baan weg

Een man met een informaticadiploma ging aan de slag als softwaretester in San Francisco. Na enkele maanden had hij zijn werk geautomatiseerd en kon hij zich toeleggen op League of Legends. Hij omschrijft zichzelf als een slechte programmeur die, ondanks dat, een baan wist te krijgen om software te testen. Na ongeveer acht maanden had hij een paar programmaatjes geschreven die het werk grotendeels automatiseerden, waarna hij weinig tot niets meer te doen had. “In de afgelopen zes jaar heb ik misschien 50 uur echt werk geleverd”.

Hij bracht in die jaren zijn dagen door met surfen en gamen. Tot het bedrijf erachter kwam dat de man op z’n zachtst gezegd overbodig was en hij op straat kwam te staan. Een voordeel? De man heeft een goede conditie, omdat hij de tijd had om elke dag naar de sportschool te gaan.

Het interessante aan dit incident is niet dat een luie programmeur zes jaar lang betaald kon niksen, maar dat er blijkbaar zelfs in Silicon Valley bedrijven zijn die ofwel niet doorhebben dat testprocessen zijn te automatiseren, of geen inzicht hebben op processen die niet de juiste metingen verrichten.

Bron: Webwereld