Het belang van een agile Midden Manager

Het belang van een agile Midden Manager

De discussie dat er totaal geen ‘hoop’ of nut meer zou zijn voor de (midden) manager is niet nieuw. Freek Hermkens zou dus ook moeten stoppen met zijn onderzoek naar de rol van middenmanagement bij continue verbetering. Al jaren zijn er voor- en tegenstanders in debat rondom het nut en de noodzaak van de middenmanager.

Vraagstukken als: “Zijn middenmanagers de benodigde katalysator voor de verandering of de leemlaag die veranderingen tegenhoudt?” en ”Moeten we niet veel meer naar zelfsturende teams zonder een manager?” duiken van tijd tot tijd op volgens Freek. Al jaren zie je grote verdeeldheid over de rol van de middenmanager. Ook door de nodige downsizing binnen organisaties wordt het beeld gevoed dat de middenmanager minder belangrijk is. Is dit beeld terecht vraagt Freek zich in zijn artikel af.

Lees het artikel hier.