Efficiënt websites bouwen met design sprint

Efficiënt websites bouwen met design sprint

Het ontwikkelen van een product of dienst kan al snel in een voortslepend debat ontaarden dat maanden doorgaat schrijft Frans Stijnman. Google Ventures ontwikkelde daarom de design sprint: een methodiek gebaseerd op agile en scrum waarmee je in vijf dagen het hele proces van design, prototyping en testing met klanten doorloopt. Voor het bouwen van websites biedt de design sprint een efficiënt proces waarmee je een website bouwt.

Het uitgangspunt van een design sprint is dat mensen met een verschillende achtergrond samenkomen waardoor je van elkaar leert en je direct een brede scope pakt. Een mogelijke samenstelling kan volgens Frans zijn: een product owner met mandaat, iemand van marketing, IT en directie (financieel of commercieel) en aan bureauzijde een conceptual en graphical designer en aansluitend een front-end developer. De product owner is een cruciale rol, waarbij de exacte invulling kan wisselen.

Lees hier de hele uitleg van Frans over de design sprint.