Netwerk bottleneck weg met Agile Data Center

Netwerk bottleneck weg met Agile Data Center

Onder de slogan ‘Go mobile, Go cloud’, vond eind mei in de Portugese Algarve de Aruba/HPE-conferentie EMEA Atmosphere 2016 plaats. Een interessant programma en een perfecte organisatie bezorgden de aanwezige gebruikers, partners en IT-executives drie rijk gevulde dagen. Een van de hoogtepunten was zonder twijfel de openings-keynote van Aruba’s president Dominic Orr, waarin hij Aruba/HPE’s innovatie-agenda van een uitgebreide toelichting voorzag.

Er wacht Dominic Orr een volle zaal bij zijn openings-keynote. Orr start zijn presentatie door zich even snel om te draaien voor het schieten van een selfie, met het publiek als decor – voor op Twitter, zo zal later blijken. Na een kort overzicht van wat er zoal is gebeurd en gedaan, sinds zijn bedrijf vorig jaar deel is gaan uitmaken van Hewlett Packard Enterprise (HPE), richt hij de blik op de jaren die voor ons liggen. De vier onderwerpen bovenaan Aruba’s innovatie-agenda zijn: Digital Workplace, Adaptive Trust, Mobile Engagement en Agile Data Center.

Agile Data Center is een ontwikkeling die leidt tot, wat Orr noemt, ‘cloud-first networks’ die een sterk versnelde applicatievoorziening mogelijk maken. Daarbij speelt de nieuwste HPE-technologie op gebied van ‘converged infrastructure’, met sterke integratie van rekenkracht, netwerk en storage, een essentiële rol. Het zorgt er onder meer voor dat het netwerk niet langer een bottleneck vormt die de wendbaarheid van het datacenter in de weg staat, aldus Orr. “Maar dat is een onderwerp voor een conferentie op zich”, besluit hij zijn keynote met een glimlach.

Lees hier het hele verhaal.