Universiteit Twente 1e met Lean accreditatie

Universiteit Twente 1e met Lean accreditatie

Op basis van haar uitstekende trainingen op het gebied van Lean is de Universiteit Twente (UT) vanaf 10 juni 2016 bevoegd om deelnemers van de Lean training op de UT het internationaal erkende certificaat lean yellow (basis) en green belt (gevorderden) toe te kennen. De Universiteit Twente is de eerste universiteit wereldwijd met deze accreditatie. Dat meldt Universiteit Twente.

Het Lean Competency System (LCS) is ontstaan vanuit de University of Cardiff. Deze universiteit is een specialist op het gebied van Lean en verzameld haar kennis in het Lean Enterprise Research Centre. Wanneer een organisatie aantoont dat zij deelnemers tot dit niveau kan opleiden, ontvangt zij het recht deze certificaten uit te reiken.

De UT koos voor lean, omdat het vanuit de strategie van de organisatie continu een verbeterende organisatie wil zijn. De knelpunten van vandaag en de ambities van morgen kunnen gerealiseerd worden in een effectieve wendbare organisatie. Om dit te bereiken wil de UT het lean gedachtengoed en de filosofie van continu verbeteren omarmen. Door zelf medewerkers op te leiden ontstaat in de organisatie een olievlek van verbeteringen.

De focus op verbeteren met behulp van lean is een aanpak die steeds meer organisaties inzetten. UT-studenten krijgen al in hun opleiding met deze managementfilosofie te maken. De accreditatie geeft de mogelijkheid medewerkers hun lean-skills te laten ontwikkelen en om ze zichtbaar aan hen mee te geven door het yellow of green belt certificaat.

Bron: Nationale Onderwijsgids