Lean, Scrum: oude wijn in nieuwe zakken?

Lean, Scrum: oude wijn in nieuwe zakken?

De methode-moeheid neemt toe: een pleidooi voor gezond boerenverstand bij het ‘uitrollen’ van agile-methodes. Medio november plaatste Simon van der Veer op LinkedIn het volgende bericht:

“Bij mijn garage in Lexmond werken ze al 30 jaar met een plan- en verbeterbord. ‘Dat is toch normaal’, zeggen ze dan. Lean, Scrum. Nog nooit van gehoord hier. Er schieten agile-adviesbureaus als paddenstoelen uit de grond. Ondertussen hoeft het niet zo spannend te zijn en kun je ook eens kijken bij de garage”

Dit bericht is tot op heden bijna 6.000 keer interessant bevonden en het bericht kreeg 454 commentaren. Het ging ‘viral’. Omdat Simon dit bericht in een spontane opwelling online heeft gezet, verbaasde het hemj enorm dat het zoveel reacties kreeg. Ongemerkt legde hij blijkbaar de digitale vinger op een zere plek. Zijn interpretatie: er is methode-moeheid en een enorme behoefte om met gezond boerenverstand naar dit soort methodes te kijken.

Lees hier enkele van de reacties die hij zoal binnen kreeg.