RET creëert nieuwe agile projectomgeving

RET creëert nieuwe agile projectomgeving

De RET is het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf. De RET is in de stadsregio onder andere verantwoordelijk voor het beheer van de sporen en andere infrastructuur rondom het openbaar vervoer. Onlangs is het ingenieursbureau overgestapt op een nieuwe projectomgeving om het samenwerken in projecten te verbeteren. En zo de service aan de stad te verhogen. Hoe zorgde de RET voor interne commitment en ambassadeurschap in dit project?

Meryem El Bouyahyaoui, verantwoordelijk voor enterprise content management binnen de RET, zegt: ‘Scrum was nieuw voor het ingenieursbureau; we kunnen hiermee snel resultaten laten zien aan onze organisatie/stakeholders, en dan vragen: ‘Is dit wat je wilt, werkt het?’ We hebben vijf sprints uitgewerkt met een team. Daarna hebben we de eerste functionaliteiten opgeleverd en hielden we demo’s bij Motion10 op kantoor. Daar kwamen heel positieve geluiden uit. De sprint-aanpak waar Richard (senior consultant bij Motion10), ons in begeleidde was heel erg beeldend’.

Lees hier meer.