Waarom leiders geen Lean Thinkers zijn

Waarom leiders geen Lean Thinkers zijn

Veel is over Lean geschreven, veel bedrijven zetten Lean in: hét cruciale, magische ingrediënt van Lean Thinking ontbreekt nog steeds bij de meeste organisaties: leiderschap. De vraag is: Waarom? Of, om in Lean termen te spreken, 5x Waarom? Philip Holt legt uit.

Met zijn boek ‘The Toyota Way’ uit 2003, gaf Jeffrey Liker inzicht in Lean leiderschap. Dit was een vervolg van de inzichten van het Toyota Productie Systeem of The Toyota Way, die door Womack en Jones in 1990 werden geïntroduceerd in een poging de benodigde eigenschappen van de leider van een Lean organisatie te schetsen. Veel is over Lean geschreven, veel bedrijven zetten Lean in: hét cruciale, magische ingrediënt van Lean Thinking ontbreekt nog steeds bij de meeste organisaties: leiderschap. De vraag is volgens Philip: Waarom? Of, om in Lean termen te spreken, 5x Waarom?

Lees hier het artikel van Philip.