Nieuwe operationeel directeur bij codecentric

Nieuwe operationeel directeur bij codecentric

Codecentric, specialist in Agile Java softwareontwikkeling met een sterke focus op Continuous Delivery en Applicatie Performance Management, heeft Willem van de Griendt (46) aangesteld als operationeel directeur. Van de Griendt houdt zich in deze functie bezig met het waarborgen, uitdragen en positioneren van het kenniskapitaal van codecentric en de medewerkers. Tevens richt hij zich op de groei van codecentric. De ontwikkeling in de markt en de ambitie van codecentric vraagt een sterke groei in medewerkers.

Na zijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Twentse Universiteit is Van de Griendt aan de slag gegaan bij Sogeti waar hij, na een traineeship, diverse functies heeft vervuld. Zo was hij coach van junior IT-specialisten, recruiter en HR-manager. In totaal heeft Van de Griendt 21 jaar gewerkt voor Sogeti. De laatste jaren bekleedde hij de functie van Unitmanager Java & Open Source. In deze positie stuurde hij een team van 60 Java developers aan en excelleerde hij in zijn competenties op commercieel, technisch en persoonlijk vlak.

Robbert Veraart, eigenaar van codecentric: “Willem heeft oog voor vakmanschap. Dankzij zijn jarenlange ervaring op het gebied van inrichten en faciliteren van vakontwikkeling, kennisdeling en opleidingspaden weet hij het kennispotentieel van medewerkers direct te herkennen en daar optimaal gebruik van te maken. Deze eigenschap, gecombineerd met zakelijk inzicht, maakt hem de aangewezen persoon om het kennisniveau van de organisatie, met zowel het bestaande als nieuw personeel, te vergroten.”

Willem van de Griendt over zijn nieuwe functie: “Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij codecentric. Ze verstaan niet alleen het vak goed, maar vertalen dit ook door naar de business, dat sprak me direct aan. Ik zie het als een uitdaging om de kennis die al in huis is en de huidige manier van werken verder uit te nutten en als Unique Selling Point in te zetten naar de buitenwereld. Vooral nu de vijver niet heel groot is, maar we wel met zijn allen aan het vissen zijn, is het belangrijk om te laten zien dat je als organisatie een goed werkklimaat biedt, waar ruimte en aandacht is voor persoonlijke groei en ontwikkeling.”