Agile vereist totaal andere houding van management

Agile vereist totaal andere houding van management

De overgang naar agile werken verloopt allesbehalve vlekkeloos. Veel bedrijven worstelen met de overgang naar het nieuwe werken.

Veel bedrijven verwachten dat er de komende jaren sprake zal zijn van een ‘hybride’ situatie waarbij beide benaderingen door elkaar heen zullen worden gebruikt. Maar liefst 85 procent van de bedrijven in Nederland en België verwachten dat hun oude, vertrouwde manier van werken en zogeheten agile-projecten voorlopig naast elkaar zullen blijven bestaan. Joost Groosman (KPMG) is niet verrast. ‘Agile vereist een totaal andere houding van het management dan de traditionele benadering van projecten. Het vertrouwen hebben dat het ‘zelfsturende’ agile team het project onder controle heeft, vormt het belangrijkste kenmerk. Voor veel volwassen ondernemingen is deze onzekerheid lastig.’

Lees hier meer.