Je klanten dwingen je tot transformeren

Je klanten dwingen je tot transformeren

Organisaties maken dit jaar echt werk van de digitale transformatie. Bovendien wordt de digitale transformatie nu omarmd door de boardroom, terwijl de interne weerstand het grootste struikelblok is. Dit zijn trends die blijken uit uitgebreid onderzoek van CGI.

Het begint vaak al bij de CIO. Die zegt dan nog steeds: ‘Geef me drie jaar en veel geld, dan breng ik de IT voor je op orde.’ Maar de business wil flexibiliteit en snelheid, omdat ze snel willen reageren op de markt. Maar als IT dan agile gaat werken, moet bijvoorbeeld ook finance daarop voorbereid zijn, omdat de billing met agile heel anders verloopt. Zo moet dus de hele organisatie veranderen, terwijl niet iedereen direct mee kan. “Toch moet iedereen mee, anders kun je de uitdagers nooit weerstaan.”

Lees hier het hele artikel.