Van DevOps naar NoOps

Van DevOps naar NoOps

In slechts vier stappen en een paar maanden kunnen ook traditionele bedrijven zich omvormen tot een cloud-native organisatie. Ook de meest traditionele bedrijven zijn gedwongen om een digitale transformatie te ondergaan. Want alleen diegenen die hun klanten snellere en betere service bieden, kunnen meekomen in de concurrentiestrijd met dynamische startups.

Vanuit deze ontwikkeling is het DevOps-concept ontstaan, waarbij met behulp van gezamenlijke processen en tools een efficiëntere samenwerking van IT-ontwikkelingen en -bedrijven mogelijk gemaakt wordt. In de toekomst zullen bedrijven echter vaker gebruik moeten maken van microservices, een snellere inschatting van de behoefte evenals automatische foutcorrectie. Tegelijkertijd verlangen de jonge “cloud-native” medewerkers op SaaS gebaseerde oplossingen. Monitoring moet er voor zorgen dat de kloof tussen de “enterprise stack”, bestaande uit oplossingen als Mainframe, WebSphere of WebLogic en de “nieuwe stack” zoals JavaScript, NGINX of Mobile-Technology overbrugd wordt. Daarvoor is een uitbreiding van de DevOp-opzet nodig, waarbij een afweging tussen het zakelijk model (Biz) en de veiligheid (Sec) gemaakt wordt.

Lees hier verder.